a ja ciągle się 'wstydzę' zjawić na spocie :P
Wymiana płynu chłodzącego.
Zwiń
X
-
Podłączę się. Jak się mogę domyślić, jak miesiąc temu odebrałem samochód to płyny mam zgodnie z instrukcją czyli chłodniczy do -20 stopni. Czy mam już sie bać bo w sumie może spaść nawet poniżej 20 stopni ? Czy też mogę spać spokojnie ? Jeśli jest ryzyko, że poleci coś w układzie chłodniczym to co powinienem zrobić (chyba nie wymiana całego płynu bo płyn ma dopiero miesiąc) ?
Komentarz
-
-
W instrukcji podane jest chyba 60% H20 i 40% koncentratu . Podają nawet , że to koncentrat G13 :szeroki_usmiech . Najprościej odciągnąć płyn ze zbiornika wyrównawczego i dolać koncentratu . Wiele na pewno nie zmieni się temp. zamarzania płyny ale zawsze coś . Osobiście tak zrobiłem przy użyciu zestawu z apteki :szeroki_usmiechAntyfotoradar Valentine1
Harry II Classic+Sirio ML145
Komentarz
-
-
Czyli zaokrąglając - jeśli wlali zgodnie z instrukcją (40% koncentratu), to żeby czuć sie bezpiecznie muszę odciągnąć jakie 1/5 litra z instalacji i tyleż właśnie dolać koncentratu. Oczywiście to bardzo zaokrąglone bo wypompowując strzykawką wypompuje nie sąmą wodę destylowaną ale mieszankę. Nie chce mi się liczyć, a to na oko powinno uchronić mnie przed silnymi mrozami.
Komentarz
-
Komentarz